dijous, 30 d’octubre del 2008

Analisis del document 10 del tema 1

1-. Diu que l'objectiu de la filosofia es trobar solucions lògiques.
2-. L'objectiu de la filosofia.
3i4-. Segons el text explica que els objectius de la filosofia es trobar les solucions lògiques als problemes de la vida. Jo penso que si son aquests objectius perque l'important es trobar les solucions als problemes de la vida i sobretot ser feliços i trobar solucions.
Simplement ens diu que la filosofia té la obligació de ser entesa per tothom, és a dir, que s’ ha d’ explicar tant bé com pugui amb la màxima claredat els pensaments del filòsof.
El autor d’ aquest text es veu clarament que és del mètode analiticolingüístic, en que consisteix en analitzar el llenguatge per fer-ne un millor us.
Ludwig Josef Johann Wittgenstein (Viena, Austria, 26 de abril de 1889Cambridge, Reino Unido, 29 de abril de 1951), filósofo austriaco súbdito del Imperio Austro-Húngaro, luego nacionalizado súbdito británico. En vida publicó solamente un libro: el Tractatus logico-philosophicus, que influyó en gran medida a los positivistas lógicos del Círculo de Viena, movimiento del que nunca se consideró miembro. Tiempo después, el Tractatus fue severamente criticado por el propio Wittgenstein en Los cuadernos azul y marrón y en sus Investigaciones filosóficas, ambas obras póstumas. Fue discípulo de Bertrand Russell en el Trinity College de Cambridge, donde más tarde también él llegó a ser profesor. Murió cerca de Elizabeth Anscombe, quien se encargó de que recibiera los auxilios de la Iglesia.