diumenge, 14 de març del 2010

Prova Descartes

1-. Hi ha molts que pensen que és difícil conéixer Déu, i diuen que no tenim que elevar el seu esperit per sobre de les coses sensibles i que tenim que estar acostumats a fer-ho amb l'imaginació, que és un mode de pensar de les coses materials. Tot i que els filòsofs de les escoles no admeten que en l'enteniment no hagi estat en els sentits, és cert que volem utilitzar l'imaginació per comprendre-les, però els sentits no ens asseguren res, i l'imaginació i els sentits no ens asseguren res sinò intervé l'enteniment.
2-. Inintel·ligible: que no és pot entendre ni comprendre.
Imaginació: capacitat de pensar situacions irreals i coses inexistents.
3-. No ens poden dir res ja que els sentits ens enganyen, pot haver-hi un geni maligne que ens enganyi els sentits i que ens faci veure el món tal com ell vol i nomès ens podem refiar del jo.
4-. Podriem comparar l'idea d'ànima amb Plató ja que ell donava molta importància a l'ànima més que al cos ja que deia que l'ànima és el que controla el cos. Podriem dir també que l'ànima és el jo i és l'únic del que ens podem refiar i l'ànima és la part més important de les persones, ja que és el subjecte.
5-. Jo crec que Descartes diu que és més fàcil conéixer l'ànima que el cos, ja que coneixem millor el nostre pensament i el subjecte més que el nostre propi cos, ja que sabem millor el que pensem que com és el nostre cos, els òrgans que té i com funciona. Finalment diria que té raó al dir que és mes fàcil conéixer l'ànima que el nostre cos.